watertalent.nlinfratalent.eucitytalent.nlVacature plaatsen

Welk beroep past bij mij?

Het kiezen van een beroep kan lastig zijn. Daarom bieden we je uitgebreide informatie over een beroep. Om een goed beeld te krijgen van een beroep is het belangrijk dat je weet wat het inhoud .Voor meer inzicht in de toekomstmogelijkheden van dit beroep kijk je hier.

Introductie

De functie van vrachtwagenchauffeur behoeft niet veel uitleg. Het is een bestuurder van een motorvoertuig en met als doel het verplaatsen van goederen.Om een vrachtauto te mogen besturen moet je in het bezit zijn van een rijbewijs C. Dit rijbewijs wordt echter vaak aangevuld met rijbewijs E. Met rijbewijs E mag je rijden met een combinatie van een trekker en een trailer.

De internationale chauffeurs zijn niet alleen in Nederland op de wegen te vinden maar ook in het buitenland.  Het is een beroep waarbij je als chauffeur ook weleens in de vrachtwagen moet slapen. Er zijn ook Chauffeurs die alleen in Nederland rijden (nationaal).

Terug naar boven

Opleiding, bedrijf en vacature?

Jij vindt dit beroep interessant? Bekijk dan welke opleiding of training je kunt volgen om in dit beroep aan de slag te kunnen.
Het is belangrijk om te weten wat de loopbaanmogelijkheden zijn van een beroep. Bekijk bij welk bedrijf je welkom bent en waar actuele vacatures zijn zodat je direct kunt solliciteren.

Relevante actuele vacatures

Rhenus Logistics Chauffeur CE