watertalent.nlinfratalent.eucitytalent.nlVacature plaatsen

Mainports Schiphol en Rotterdamse Haven bevorderen digitale weerbaarheid

9 december 2016
Categorieën: Algemeen, Haven, Luchthaven

Op 30 november 2016 presenteerden de twee Nederlandse mainports Schiphol en de haven van Rotterdam websites om de digitale weerbaarheid te bevorderen. De twee initiatieven respectievelijk CYSSEC en FERM genaamd, bieden een platform voor bedrijven ‘op het droge’, ‘in de lucht’ en ‘op het water’ in de mainports voor informatie en samenwerking over cyberbeveiliging.

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) ondersteunt de mainports, omdat die een vitale functie hebben in de Nederlandse samenleving. Doel is om de gezamenlijke weerbaarheid in cybersecurity te verhogen. Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) van de NCTV biedt expertise en advies, response op dreigingen en het versterken van crisisbeheersing.
Veel bedrijven in de logistieke keten delen informatie met elkaar of hebben informatieprocessen volledig gedigitaliseerd. Dus een hack, of het stilvallen van systemen van een bedrijf kan een grote impact hebben op de continuïteit van een ander bedrijf.

Cijfers uit het recente rapport van ABN AMRO: Cybersecurity voor logistiek dienstverleners, onderstrepen het belang voor betere informatievoorziening, -deling en samenwerking op het gebied van cybersecurity.

Lees hier het volledige artikel.

Bron: Schiphol Group