Opleidingsvorm
  • beroepsopleidende leerweg (bol)
Opleidingsniveau
  • MBO-2
Opleidingsduur
  • 2 jaar
Vestiging
  • Nova College Hoofddorp
Plaats
  • Hoofddorp
Luchttalent contact
Volg ons via:

Over het beroep

Als logistiek medewerker neem je goederen die bezorgd worden in ontvangst en je controleert of de bestelling klopt. Je bergt ze op in het magazijn en werkt het overzicht van de voorraad bij in de computer. Andersom verzamel je de goederen die verzonden moeten worden, verpakt ze en zorgt dat er de juiste papieren bij zitten. Je werkt bijvoorbeeld bij een transport- en distributiebedrijf, een groot industrieel bedrijf of in de zorglogistiek van een zorginstelling. Allemaal organisaties waar korte wachttijden, goed vorraadbeheer en kloppende roosters belangrijk zijn voor een efficiënte bedrijfsvoering.

Wat kun je na deze opleiding?

Na deze opleiding kun je werken als logistiek medewerker. Ook kun je doorstromen naar de mbo 3 opleiding Logistiek teamleider.

Wat leer je

In de bol krijg je in het eerste jaar een breed aanbod van vakken en projecten zodat je veel leert over de verschillende beroepen, verkoper, logistiek medewerker en medewerker financiële of secretariële administratie. Je leert veel vaardigheden die je goed kunt gebruiken in de diverse beroepen en waarmee je ook beter door kunt stromen na je tweede jaar in verschillende opleidingen van niveau 3. Je loopt natuurlijk ook stage. In het tweede jaar studeer je af in de richting je die dan kiest. Je kunt twee diploma’s halen, bijvoorbeeld Facilitair medewerker en Logistiek medewerker, Verkoper of Medewerker financiële of secretariële administratie.

In de bbl volg je vanaf het begin van je opleiding het programma voor logistiek medewerker.

Je leert allerlei werkzaamheden in het magazijn uitvoeren, zoals inslag- en uitslagprocedures, het omgaan met gevaarlijke stoffen en technologische vernieuwingen in warehouses. Tijdens de opleiding kun je bovendien het diploma heftruckchauffeur behalen. Ook krijg je algemene vakken als Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap. Afhankelijk van je ambitie en ontwikkeling en of je bol of bbl doet, volg je de keuzedelen:

  • Engels
  • Inspelen op innovaties
  • Ondernemend gedrag

Wanneer je deze opleiding met succes afrondt, krijg je naast je diploma ook een schoolverklaring voor de extra vakken die je hebt gevolgd. Je werkgever of je vervolgopleiding is hier zeker blij mee!

Wat voor diploma kun je behalen?

Landelijk erkend diploma.

Klik voor meer informatie over deze opleiding op de knop 'aanmelden'.