Opleidingsvorm
  • Voltijd
Opleidingsniveau
  • Geen
Opleidingsduur
  • 2 jaar
Vestiging
  • Museumpark Hoogbouw
Plaats
  • Rotterdam
Luchttalent contact
Volg ons via:

Tweejarige Associate degree in het Nederlands, start in september

Deze opleiding is ook beschikbaar in: deeltijd

Met de tweejarige Ad Maintenance & Mechanics kun je je als operationeel projectleider op hbo-niveau specialiseren in energie, design, maintenance of management.

Als je na het mbo je wilt ontwikkelen tot een technische professional op hbo-niveau, zit je bij de Ad (Associate degree) Maintenance & Mechanics goed. Je verdiept en verbreedt je kennis, vaardigheden én inzichten. Je leert verbinding te leggen tussen de uitvoering van het werk en het overkoepelende beleid. Er bestaat een grote behoefte aan technici, die gespecialiseerd zijn in de laatste fasen van de Product Life Cycle. Denk aan het onderhoud en het aanpassen van machines en installaties. Aspecten die tijdens de opleiding in theorie én praktijk ruim aan bod komen.

Deze tweejarige opleiding sluit aan bij de eisen en wensen vanuit het bedrijfsleven. Je kansen op de arbeidsmarkt zijn dus groot.

De Ad Maintenance & Mechanics leidt op tot een officieel erkend diploma, de Associate degree. Na afronding van je Ad kun je als onderhoudsengineer, werkvoorbereider, tekenaar, constructeur of projectleider aan de slag.

Beroepen

De Ad Maintenance & Mechanics leidt je op voor een breed werkveld. Je hebt goede vooruitzichten op functies als onderhoudsengineer, projectleider of constructeur. Je richt je vooral op de laatste fasen van de Product Life Cycle.

Onderhoudsengineer

Je bent verantwoordelijk voor het voorkomen, onderhouden en verhelpen van alle voorkomende besturing- en/of mechanische storingen. Je ontwikkelt, beheert en optimaliseert onderhoudsconcepten en –plannen van de technische installaties. Ook voer je analyses uit en stel je onderhouds- en bedieningsvoorschriften op.

Projectleider

Je organiseert het onderhoud (preventief, curatief en predicatief) van installaties. Daarbij houd je rekening met het beleid en kaders voor planning, budget, kwaliteit, kwantiteit, veiligheid, Arbo en milieu. Je stuurt het onderhoud aan en onderhoudt contacten met de klant.

Technisch medewerker

Als technisch medewerker ben je verantwoordelijk voor een goede werking van de apparatuur. Je kunt zelfstandig werken, hebt een praktische instelling en een groot technisch inzicht. In deze functie stel je onderhoudsplannen op en voert preventief onderhoud uit. Ook controleer je de werking en levensduur van de apparaten. Je lost storingen snel en vakkundig op.

Meer informatie

Klik voor meer informatie over deze opleiding op de knop ‘aanmelden’.