Opleidingsvorm
 • beroepsopleidende leerweg (bol)
Opleidingsniveau
 • MBO-4
Opleidingsduur
 • 3 jaar
Vestigingen
 • Spijkenisse
 • Rotterdam (Jan Ligthartstraat)
 • Rotterdam (Stolwijkstraat)
 • Rotterdam (Prins Alexanderlaan)
Plaatsen
 • Spijkenisse
 • Rotterdam
 • Rotterdam
 • Rotterdam
Luchttalent contact
Volg ons via:
Jij maakt het leven een stuk eenvoudiger door als Applicatie- en mediaontwikkelaar nieuwe apps en toepassingen te maken. Niemand weet meer over applicaties en mediatoepassingen dan jij. Je ontwerpt ze, ontwikkelt ze samen met je collega’s en voert ze in.

Meer over de opleiding

In de beroepsopleiding Applicatie- en mediaontwikkelaar leer je applicaties ontwerpen en ontwikkelen. Je leert na te denken over applicaties en een helder ontwerp te maken voor een programma. Vervolgens leer je om de applicatie of een deel daarvan te maken. Na het testen lever je het product op. Je leert hoe je het moet onderhouden en optimaliseren.

Je werkt vaak in projectvorm. Daarom leer je goed plannen en samenwerken. Om je werk goed te kunnen doen, is het belangrijk dat je zelfstandig kunt werken en je werk kunt afstemmen met je collega's en je leidinggevende.

In het eerste leerjaar ben je volledig op school. In het tweede leerjaar ga je in de vijfde en zesde periode stage lopen.
In totaal volg je in het tweede leerjaar twintig weken beroepspraktijkvorming, vier dagen per week.
In het derde en vierde blok ben je weer volledig op school om je opleiding af te ronden.
In het derde leerjaar loop je het laatste blok stage (beroepspraktijkvorming). In totaal twintig weken, vijf dagen per week.

Tijdens deze opleiding krijg je ook Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap. En je volgt één of meer keuzedelen. Met een keuzedeel kun je je opleiding verbreden of verdiepen en je richten op doorstroommogelijkheden. In overleg met instellingen en bedrijven uit de regio ontwikkelen we per opleiding de keuzedelen. Zo sluit je opleiding nog beter aan op de vraag vanuit de arbeidsmarkt. De juiste keuzedelen volgen, helpt je dus na de opleiding bij het vinden van een baan. Of bij het doorstromen naar een vervolgopleiding.

LET OP: met ingang van het nieuwe schooljaar september 2019/2020 verhuist de opleiding van locatie Stolwijkstraat naar locatie Jan Ligthartstraat, de andere locaties blijven ongewijzigd.
LET OP: Momenteel hebben we meer aanmeldingen voor locatie Prins Alexanderlaan dan we voor deze opleiding kunnen plaatsen. Je kan je wel aanmelden op één van de andere locaties.

Wat kan ik hiermee worden?

Als Applicatie- en mediaontwikkelaar ontwikkel je applicaties en programma's op de computer. Denk daarbij aan toepassingsprogrammatuur, netwerkprogrammatuur, webbased applicaties, games, andere entertainmentsoftware en interactieve informatiedragers, zoals dvd's. Daarbij werk je samen met ontwerpers, netwerkbeheerders en communicatie­specialisten. Als de applicatie klaar is, ga je deze testen en invoeren.

Applicaties maak je altijd met een doel. Je luistert daarom goed naar de mensen die ermee moeten werken. Ook werk je bijna nooit alleen aan een applicatie, maar in een team van mensen. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen vakgebied. Samen zorg je ervoor dat de applicatie goed werkt, er goed uitziet en begrijpelijk is voor de gebruiker.

Wanneer je aan de slag gaat als Applicatie- en mediaontwikkelaar, werk je in de brede ICT-sector, maar ook in de creatieve sector. Je werkt bij een ICT-dienstverlener, een bedrijf in de mediabranche of bij de ICT-afdeling van een ander bedrijf.

Meer informatie

Klik voor meer informatie op de knop 'aanmelden'.