Opleidingsvorm
  • beroepsopleidende leerweg (bol)
Opleidingsniveau
  • MBO-4
Opleidingsduur
  • 3 jaar
Vestiging
  • Dordrecht Leerpark
Plaats
  • Dordrecht
Luchttalent contact
Volg ons via:
Je maakt van onderdelen een goed werkende machine. Jouw machines maken voor veel mensen het werk een stuk gemakkelijker. Vaak bouw je voor een klant machines op maat of een proefexemplaar om de werking uit te proberen. Jij bedenkt dan hoe je dit kunt maken. Je bent dus niet alleen technisch, maar ook creatief en oplossingsgericht. In dat geval is de opleiding Technicus mechatronicasystemen de opleiding voor jou. Wil je meer weten, kijk naar het filmpje over het beroep.

Het beroep

De Technicus mechatronicasystemen is hoofdzakelijk werkzaam bij de middelgrote en grotere metaalbedrijven die behoren tot de sector machine-industrie en apparatenbouw. Het gaat hier zowel om toeleverende bedrijven die halffabricaten aanleveren als om bedrijven die het complete eindproduct, zoals mechatronische producten en/of machines vervaardigen. De werkzaamheden worden meestal binnen het bedrijf uitgevoerd. Daarnaast komt het voor dat machines/installaties geheel op locatie worden samengebouwd dan wel afgebouwd. Je kunt onder andere te maken krijgen met hydraulische aandrijvingen, lasrobots, liften en kopieermachines, auto aandrijvingen en inpakmachines.

Over de opleiding

Bij de opleiding Technicus mechatronicasystemen zorgen wij ervoor dat jouw talent tot bloei komt. Samen met de werkgevers in de regio, onze docenten en jouw inzet; vertrouwd en persoonlijk. Hiertoe werken we samen met de bedrijven in de Duurzaamheidsfabriek. Het centrum voor innovatie op maritiem en energie gebied. Bij het Da Vinci College heb je een leuke en leerzame tijd met kans op een baan die bij je past. De opleiding Technicus mechatronica duurt drie jaar. Je gaat de hele week naar school. Daar werk je in groepen en soms alleen aan opdrachten uit de praktijk. Je start in de duurzaamheidsfabriek met het aanleren van basisvaardigheden.

Meer informatie

Klik voor meer informatie op de knop aanmelden.
Da Vinci College