Opleidingsvorm
  • beroepsbegeleidende leerweg (bbl)
Opleidingsniveau
  • MBO-2
Opleidingsduur
  • 2 jaar
Vestiging
  • Dordrecht Duurzaamheidsfabriek
Plaats
  • Dordrecht
Luchttalent contact
Volg ons via:
Als Scheepsmetaalbewerker ben je werkzaam bij bedrijven in de metaalproductenindustrie. De werkzaamheden die je uitvoert binnen deze sectoren betreffen onder andere nieuwbouw van grote schepen, daarnaast voer je reparaties en modificaties uit op vaartuigen. Spreekt dit jou aan? Kies dan voor de opleiding Scheepsmetaalbewerker. Wil je meer weten, kijk naar het filmpje over het beroep.

Het beroep

De scheepsmetaalbewerker is werkzaam in de metaalproductenindustrie bij diverse soorten bedrijven die werkzaamheden verrichten voor de sectoren scheepsbouw en maritiem Nederland. De werkzaamheden die hij uitvoert binnen deze sectoren bestaan onder andere uit nieuwbouw van grote zeeschepen, marineschepen, kleine en grote jachten, binnenschepen en speciale schepen. Daarnaast voert hij reparaties en modificaties uit op vaartuigen binnen deze sectoren. Hij werkt volgens opgedragen instructies en procedures en kan goed samenwerken met de collega's.

Over de opleiding

We zorgen ervoor dat jouw talent tot bloei komt. Samen met de werkgevers in de regio, onze docenten en jouw inzet. Dat doen we in kleinschalige lesgebouwen, vertrouwd en persoonlijk. Bij het Da Vinci College heb je een leuke en leerzame tijd met kans op een baan die bij je past. De opleiding Scheepsmetaalbewerker duurt twee jaar. Tijdens de opleiding krijg je les in tekening lezen, lassen, constructie bankwerken, basisvaardigheden etc. Je doet je praktijkervaring op tijdens je werk in het bedrijf.

Meer informatie

Klik voor meer informatie op de knop aanmelden.
Da Vinci College