Opleidingsvorm
  • Voltijd
Opleidingsniveau
  • Bachelor
Opleidingsduur
  • 4 jaar
Vestiging
  • Leeuwenburg
Plaats
  • Amsterdam
Luchttalent contact
Volg ons via:

Bachelor, voltijd

Tijdens de vierjarige opleiding Logistics Management leer je de logistieke processen in bedrijven en organisaties te analyseren, te managen en te verbeteren. Of het nu gaat om goederen, informatie, mensen of geld.

Studieprogramma

De klant wordt steeds veeleisender. Niet alleen op het gebied van productkwaliteit en prijs, maar vooral ook op het gebied van productbeschikbaarheid en service. Doordachte logistiek houdt het bedrijfsleven scherp: logistiek maakt waar wat er bij marketing beloofd wordt.

Onderwijs en onderzoek

De opleiding is sterk verbonden met onderzoek op het gebied van E-Mobility en Logistics. Binnen het onderzoeksprogramma Urban Technology kun je onder leiding van een lector en met logistiek onderzoekers samenwerken aan onderzoeksopdrachten op het gebied van Airport Seaport Logistics en City Logistics. Het onderzoek wordt toegepast binnen de opleiding. Op deze wijze leer je toegepast onderzoek doen en dat kun je later in het bedrijf waar je gaat werken meteen toepassen. Deze ervaring staat dan ook goed op je CV.

Voor wie?

  • Je houdt van organiseren en plannen.
  • Je hebt een helikopterview.
  • Je vindt het leuk om met mensen om te gaan.
  • ??Je bent ondernemend.

Beroepsmogelijkheden

Je kunt als logistiek medewerker in principe op veel terreinen terecht. Je kunt aan de slag in tal van beroepen waarbij je logistieke stromen bewaakt en het voorraadbeheer optimaliseert. Als logistiek specialist of controller voer je procesanalyses uit van het logistieke proces, schrijf je innovatieplannen en verbeterplannen, stel je teams samen en stuur je mensen aan. Maar misschien ga je wel werken bij een multinational als Shell of Unilever. Of je vindt een baan in het midden- en kleinbedrijf, in de autobranche of IT. Ook de overheid behoort tot de mogelijkheden.

Eigenlijk kan elk commercieel productie- of servicebedrijf een logistiek medewerker inzetten. Ook zijn er mogelijkheden om door te groeien tot managementniveau, of kun je je eigen onderneming opzetten.

Meer informatie

Klik voor meer informatie over deze opleiding op de knop aanmelden.