Opleidingsvorm
  • Voltijd
Opleidingsniveau
  • Bachelor
Opleidingsduur
  • 4 jaar
Vestiging
  • Leeuwenburg
Plaats
  • Amsterdam
Luchttalent contact
Volg ons via:

Bachelor, voltijd

De leerroute Bouwkunde maakt deel uit van de opleiding Built Environment. Tijdens deze leerroute kom je met veel aspecten van bouwen en wonen in aanraking. Kennis over en toepassen van materialen, vorm en kleur. Maar ook het grotere geheel van stedelijke bebouwing of landschappen. De opleiding Built Environment bestaat verder uit de leerroutes Bouwtechnische Bedrijfskunde en Civiele Techniek.

Studieprogramma

Bouwkunde is een leerroute met veel aandacht voor de praktijk. Zo zijn er excursies en gastdocenten die komen vertellen over hun ervaringen en projectopdrachten.

Tijdens deze leerroute leer je hoe je woningen, kantoren, winkelcentra en scholen moet bouwen, beheren en inrichten. Als je kiest voor deze leerroute kom je met veel aspecten van bouwen en wonen in aanraking. Je leert materialen kennen en toe te passen. Je bent bezig met vorm en kleur, met maatgeving en structuur, het ritme van het lijnenspel en met het grotere geheel van stedelijke bebouwing of landschappen. 

Beroepsmogelijkheden

Omdat de opleiding Built Environment de inhoud van haar opleiding afstemt op nieuwe rollen in de snel veranderende wereld van van bouwwerken, vastgoed en gebieden, ben je goed voorbereid op de arbeidsmarkt. Na je opleiding kun je aan de slag met het ontwerp, de uitvoering, het onderhoud of het beheer van bouwwerken waarin mensen wonen en werken.

Als afgestudeerde ben je veelzijdig en kun je binnen de bouwwereld verschillende kanten op. Je kunt bijvoorbeeld projectleider worden bij een architectenbureau, bouwplaatsmanager bij een aannemer of directeur Gemeentewerken.

Meer informatie

Klik voor meer informatie over deze opleiding op de knop aanmelden.