Luchttalent contact
Bel of mail ons
info@luchttalent.nl
Volg ons via:

Je eerste indruk

Je krijgt geen tweede kans om een eerste indruk te maken. Onderzoek heeft uitgewezen dat in de eerste minuten van de kennismaking de mening over een sollicitant voor het grootste deel al wordt gevormd. Zorg er dus voor dat op je eerste indruk niets aan te merken is.

Laat je van je beste kant zien

In een sollicitatiegesprek wil je het beste van jezelf laten zien. Tijdens het sollicitatiegesprek is niet alleen wat je vertelt belangrijk, maar ook je uitstraling. Voel je je goed en heb je er vertrouwen in, dan is de kans op succes groter, dan wanneer je onzeker bent. Maar probeer altijd zoveel mogelijk jezelf te zijn.

 

Veel sollicitanten twijfelen wat ze aan moeten trekken bij een sollicitatiegesprek. Is het echt nodig om een (mantel)pak te dragen? Of zal je werkgever het toch meer waarderen als je jezelf blijft? Een eenduidig antwoord hierop is niet te geven.

 

Als je gaat solliciteren, is het belangrijk om een verzorgde indruk te maken. Stem je kleding af op het bedrijf en de functie. Probeer in te schatten of te achterhalen welke dresscode de organisatie heeft. En als je twijfelt, kun je je beter te formeel dan te informeel kleden.

Zoek een outfit die bij de functie, het bedrijf en ook bij jou past

Zorg ervoor dat je je prettig voelt in de kleding die je aantrekt. Dit sterkt je in je zelfvertrouwen. Let erop dat je kleding passend, schoon, heel en vrij van kreukels is. Let op de details. Besteed aandacht aan je schoenen. De keuze van de schoenen is een detail waar wel eens te weinig aandacht aan wordt geschonken, maar schoenen breken of maken je outfit.  Besteed ook aandacht aan zaken die je meeneemt, zoals je tas of je koffer, je schrijfgerei en je blocnote.

 

Besteed niet alleen aandacht aan je kleding, maar ook aan je lichamelijke verzorging, je kapsel bijvoorbeeld. Voor mannen: zorg dat je netjes geschoren bent. Gebruik niet te veel en te zware aftershave of parfum. En voor vrouwen: gebruik niet teveel make-up en breng deze zorgvuldig op.

De beste kleding voor een sollicitatiegesprek

Het loont dus om aandacht te besteden aan je 1e indruk. En net als bij het schrijven van een goede motivatie of CV, kan het geen kwaad om hierbij hulp in te schakelen. Vraag advies bij iemand met goed gevoel voor stijl in je omgeving en iemand die je kent bij het bedrijf of branche waar je gaat solliciteren. Of ga te rade bij een imago- of stijladviseur. In de betere kledingwinkels kunnen ze je vaak goed adviseren.

 

Heb je niet de middelen om te investeren in een goede outfit dan is Dress for Success een uitkomst. Zij helpen minima om goed voorbereid en verzorgd voor de dag te komen op een sollicitatiegesprek en zo de kans op werk te vergroten. Zij doen dat door het aanbieden van passende kleding en helpen je met het verbeteren van je persoonlijke presentatievaardigheden.

 

Dress for Success heeft 10 winkels in Nederland. Er is er altijd wel eentje bij jou in de buurt. De winkels worden gerund door (professionele) vrijwilligers en de (vaak nieuwe) kleding wordt gedoneerd door bedrijven en particulieren. In hun winkels helpen zij jou bij het samenstellen van een nieuwe outfit: deze moet zowel bij de functie als bij jou passen. Zo zorgen ze er samen met jou voor dat je representatief op je presentatie of sollicitatiegesprek verschijnt en je de kans op een goede eerste indruk niet hoeft te missen. De winkels hebben geen kassa: deze service is dus kosteloos voor werkzoekende minima.


Voor het maken van een afspraak, neem je rechtstreeks contact op met een winkel bij jou in de buurt. In de regio Rijnmond zijn twee vestigingen:

 

Dress for Success Rotterdam
Rijnhoutplein 4 in Rotterdam
T : 06 15382111

 

Dress for Success Spijkenisse
Veerman 1 in Spijkenisse
T: 0181–786408Volg Dress For Success op Facebook