watertalent.nlinfratalent.eucitytalent.nlVacature plaatsen

De voordelen op een rij

door: Matty van den Berg
11 mei 2016

Nieuwe websites voor labels Watertalent en Luchttalent

De lancering van de nieuwe carrièreplatforms voor de Haven en Industrie en voor de Luchtvaartindustrie is een feit. Hier lees je wat er veranderd is voor de bezoekers van onze carrièresites en voor de bedrijven die zich presenteren.

Eigentijdse ‘look en feel’

Na 8 jaar is het tijd voor iets nieuws. Het vertrouwde blauw blijft voor Watertalent. De kleur paars handhaven wij voor onze evenementen zoals het Mainport Talenten Diner. Luchttalent krijgt een eigen kleur, rood. De logo’s zijn strakker, de eigen kleuren zijn doorgevoerd op de websites. 


Nieuwe logo's


Gebruiksvriendelijker voor onze bezoekers

Met bijna 40.000 unieke bezoekers per maand is de mening van de bezoeker belangrijk. Op basis van hun feedback kiezen wij voor een aantal wijzigingen:

  1. Uit de statistieken blijkt dat bezoekers vooral geïnteresseerd zijn in vacatures, stages, opleidingen en werkgevers. Wij ontwikkelen en plaatsen filmpjes en spotlights die daar mee te maken hebben. De homepage en opbouw van de website is nu zo ingericht dat deze informatie nog makkelijker te vinden is.
  2. Je kunt gerichter zoeken naar informatie ‘dicht bij huis’. Sommige bedrijven hebben meerdere vacatures bij landelijke vestigingen, dit beperkt zich niet alleen tot Rotterdam en Amsterdam. Er is een filter ontwikkeld zodat het gewenst aantal kilometers vanaf een postcode kan worden opgegeven.  
  3. We maken je bij je zoekopdracht gelijk attent op vergelijkbare functies op het andere platform Luchttalent of Watertalent. Hoe faciliteren wij de werkgevers beter?

De ruim 170 bedrijven en opleidingen die bij ons aangesloten zijn bezoeken wij regelmatig. Wij vragen hen om input met als doel om hen nog beter te ondersteunen, zowel op het gebied van Employer Branding als Online Recruitment. Dit zijn de belangrijkste wijzigingen:

  1. Het podium is voor de werkgevers, dit betekent dat wij al onze eigen b-to-b informatie over onze dienstverlening van de belangrijkste bezoekerspagina’s hebben verwijderd.
  2. Rond de zomer in 2016 lanceren wij voor ons b-to-b-netwerk een aparte website. Hierop geven wij een compleet beeld van  onze brede dienstverlening op het gebied Employer branding en Online recruitment. Van trainingen tot filmproducties en van assessments tot onze aanpak om werkgevers zichtbaar en vindbaar te maken.
  3. Betere afstemming en planning van het plaatsen van uw content. Nieuws, projecten, spotlights (interviews) nemen wij op in de contentkalender voor onze sociale media kanalen.


Help ons verbeteren

De afgelopen weken stonden in het teken van ‘de grote lijn’. Nu gaan we ons de komende maanden bezig houden met het actualiseren van alle content van alle individuele bedrijven en projecten. Laat ons graag weten waar we nog aanvullend in kunnen zijn. We blijven ontwikkelen.


Terug naar boven

Vacatures, opleidingen en mogelijkheden

Welk beroep kan je uitoefenen na een opleiding, welke actuele vacatures zijn relevant en welke opleiding brengt je verder? Bekijk ze hier!

Relevante vacatures

  • De voordelen op een rij

    De voordelen op een rij