1 vestiging

- Worldwide Flight Services Holland

Branche

Luchtvracht
Luchttalent contact
Volg ons via:

Wie zijn wij

Worldwide Flight Services Holland:
‘Gestaag groeiend bedrijf dat bekend staat om respect en zorgvuldigheid’


Worldwide Flight Services Holland (WFS) is een relatief jong bedrijf in de luchtvaartafhandeling. Onze vestiging op Schiphol bestaat zes jaar; ons moederbedrijf met hoofdkantoor in Parijs 25 jaar. WFS is een stuwadoorsbedrijf. Op Schiphol werken nog vijf andere vrachtafhandelaren. De grootste hoeven we niet te worden, al zijn we op dit moment wel aan het groeien. Maar wat wij voor ogen hebben is dat we ons onderscheiden in de snelheid waarmee we lossen en laden, de respectvolle manier waarop we iedereen benaderen, de nauwkeurigheid waarmee we met vracht omspringen (controle, netheid, accuratesse) en de prettige sfeer waarin we met elkaar werken. Met luchtvrachtmaatschappijen sluiten we wereldwijd contracten af. Onze klanten krijgen de garantie dat hun vracht hier op dezelfde nette manier wordt afgehandeld als elders in de wereld.

Wat doen wij

Worldwide Flight Services is een stuwadoorsbedrijf; we nemen import- en exportvracht aan en zetten het klaar voor verdere verscheping. We lossen trucks, bouwen vracht op op vliegtuigpallets of in containers en zorgen dat elk pakketje op de juiste plek elders ter wereld aankomt.
Op dit moment hebben we 72 medewerkers. Vijf van hen vormen het management, een deel werkt op kantoor en de meesten werken op de vloer. Werkelijk elke denkbare soort vracht komt binnen, van verse bloemen uit Afrika tot stoffelijke overschotten, van kleine levende have als vogels of honden die gaan emigreren tot nieuwe computers en kleding. Dat maakt ons werk leuk; dagelijks trekt de wereld aan ons voorbij.

Alle werkzaamheden verrichten we met dezelfde aandacht en zorg. Dat begint al bij de ontvangst van een chauffeur. Die heeft meestal een eind gereden, dus hij krijgt van ons koffie en een inschatting van de tijd die we nodig hebben voor het lossen van zijn wagen.
Alle vracht controleren we zorgvuldig. Bij de vrachtcontrole is tellen van groot belang. Natuurlijk scannen we barcodes, maar die worden niet door alle landen en bij elk type vracht gebruikt. In de praktijk staan we toch vaak dozen handmatig te tellen. Het klinkt simpel, maar juist daarbij kan nog wel eens iets mis gaan.

Wat leer jij van ons

Je hebt geen zware vooropleiding nodig om bij ons te kunnen werken. De meeste medewerkers hebben een mavo- (vmbo-) of mbo-diploma. Als je start, krijg je je interne opleiding volgens ons buddy-systeem: je wordt de eerste twee maanden gekoppeld aan een ervaren kracht die alles uitlegt. Regelmatig ga je met je buddy en de loodsbaas om de tafel om te horen wat je verbeterpunten zijn. Na die buddy-periode kun je zelfstandig aan het werk. Je begint in de loods; als je interesse hebt kun je doorgroeien tot crew chief. Dat is degene die de werkvloer aanstuurt en die het vervoer naar het vliegtuig regelt. Je kunt er ook voor kiezen om door te groeien naar kantoor, waar administratief alle vrachten in orde gemaakt moeten worden. Wie daarin geïnteresseerd is, kan een week meelopen (‘snuffelen’) op kantoor.

Met recht zijn wij een multicultureel bedrijf; het merendeel is Nederlander maar we hebben collega’s uit Suriname, Marokko, Tunesie, Turkije, de VS, Ierland en Ghana. Onderling spreken we zoveel mogelijk Nederlands. We beginnen elke dag met elkaar een hand te geven. Dat is een persoonlijke en directe manier om oog te hebben voor je collega’s en onderling respect en waardering op te bouwen. Bij Worldwide Flight Services behandelen we alle mensen zoals we graag zelf behandeld willen worden.

Waarom ben jij belangrijk voor ons

De meeste mensen die bij ons werken waren er vanaf het begin bij. Het verloop is praktisch nul, ook door de prettige bedrijfssfeer. We hebben ons bedrijf net uitgebreid met een nieuwe loods waarvoor we extra mensen nodig zullen hebben. We zoeken dus collega’s die graag bij een jong, leuk en groeiend bedrijf aan de slag willen. Omdat je op beschermd gebied komt, bij de vliegtuigen, is een belangrijke eis dat je een blanco strafblad hebt. Alle werknemers worden door de AIVD gescand. Verder moet je bereid zijn om in ploegendiensten te werken, ook met de feestdagen, je moet je willen inspannen, je moet op tijd op je werk verschijnen en willen bijdragen aan collegialiteit.

In de ketting van werkzaamheden bij ons bedrijf is iedereen belangrijk. Zonder de mensen op kantoor en op de vloer komen pakketjes niet aan. Vrachtwagens worden niet gelost, bloemen, groentes maar ook smartphones belanden nooit in de winkel. Werk je bij ons, dan draag je dus bij aan het reilen en zeilen van de economie wereldwijd. Dat geeft je elke dag een voldaan gevoel.

Worldwide Flight Services Holland

1 vestiging

- Worldwide Flight Services Holland

Branche

Luchtvracht