1 vestiging

- EPCOR B.V.

Branche

Logistieke diensten
Luchttalent contact
Volg ons via:

Wie zijn wij

EPCOR is een 100% dochteronderneming van AF KLM. Wij reviseren en repareren vliegtuigcomponenten en dan met name de pneumatische onderdelen: enginestarters, leadingedge flap drives, air cycle machines en andere pneumatische componenten die deel uitmaken van alle modellen in de grote commerciële luchtvaart (toestellen voor meer dan 100 passagiers). Daarnaast verzorgen wij het onderhoud van de Auxillary Power Unit (APU), de hulpmotor voor stroom en lucht.


Wij hebben klanten over de hele wereld waaronder KLM Royal Dutch Airlines, Air France, Transavia, Saudi, GulfAir, Britisch Airways, Virgin Atlantic, Kenya Airways, South African Airways, Aeromexico.


EPCOR is een bedrijf met circa 110 medewerkers. Met de luchtvaart als ons werkterrein, onze internationale klanten en met de informele sfeer die bij ons heerst, bieden we ons personeel een aantrekkelijke werkomgeving.

Wat doen wij

Bij EPCOR werken we volgens vaste procedures en protocollen en zijn o.a. Easa/FAA 145 gecertificeerd. Voor iedereen ligt vast wat zijn of haar rol is in het geheel. In onze ruim opgezette werkplaats nemen we in verschillende teams vliegtuigcomponenten onderhanden. In de ruimten grenzend aan de werkplaats worden de onderdelen getest en bevindt zich het magazijn. De kantoren van de supportafdelingen grenzen direct aan de werkplaats, waardoor Engineering, Logistiek en Inkoop en Customer Services direct betrokken zijn bij de daadwerkelijke productie.

Het onderhoud dat wij plegen ligt contractueel vast met de verschillende vliegmaatschappijen. Verreweg het meeste onderhoud gebeurt op basis van vlieguren, maar natuurlijk is er ook onderhoud nodig als een onderdeel stil staat. Vliegtuigcomponenten die bij ons binnen komen, halen we helemaal uit elkaar, we maken alle onderdelen schoon, controleren op defecten en verrichten reparaties. Waar nodig plaatsen we nieuwe onderdelen, we zetten alles weer netjes in elkaar, testen het component conform de luchtvaartregelgeving en leveren af aan de klant. Hierbij moeten wij ons houden aan de levertijden die wij zijn overeengekomen met onze klanten.

Wij hebben ons gespecialiseerd in onderhoud aan de APU. Klanten die deze motor in hun vliegtuig hebben, kunnen het onderhoud natuurlijk uitbesteden aan de originele fabrikant; dat doet ongeveer zestig procent van de gebruikers. Wij zijn het tweede betrouwbare adres voor onderhoud, met ongeveer dertig procent van de markt. Daar zijn we trots op!

Wereldwijd is de concurrentie groot, wij moeten het daarom hebben van onze snelheid en kwaliteit. De doorlooptijd van een component is kort, daarom ligt het werktempo hoog. Ondanks de werkdruk is de sfeer binnen ons bedrijf goed. We gaan informeel met elkaar om, de lijnen zijn kort, iedereen kan gemakkelijk bij elkaar terecht en staat voor elkaar klaar. We hebben ervaren medewerkers en starters, verschillende leeftijden en nationaliteiten. Onderling spreken we Nederlands maar het is wel belangrijk dat je goed Engels kunt lezen en begrijpen, vanwege de vele manuals en het overleg met onze internationale klanten.

Wat leer jij van ons

Om in de werkplaats te werken heb je minimaal een mbo-2 of mbo-4 opleiding gevolgd. Onze engineers hebben een hbo-opleiding achter de rug. Als je wordt aangenomen voor een technische functie, begin je direct met ons interne opleidingssysteem. Voor bepaalde werkzaamheden moet je approvals (certificaten) halen om zelfstandig te kunnen werken. In het begin krijg je bovendien begeleiding on-the-job van een monteur die de desbetreffende certificaten al op zak heeft.

Je begint als associate mechanic, waarna je kunt doorgroeien tot approved mechanic, technician en eventueel supervisor. Je hebt bij ons te maken met ‘schoon’ werk in een moderne omgeving, waar veiligheid voorop staat. Epcor is een heel platte organisatie, dus verbreding van je kennis en vaardigheden doe je vooral horizontaal. Dat geldt ook voor de ondersteunende afdelingen; mede door onze kleine omvang kun je je al snel breed in je vakgebied bekwamen.

Waarom ben jij belangrijk voor ons

Bij EPCOR werk je in een team, waarin iedere kracht een belangrijke schakel vormt. Jij dus ook. Als je van aanpakken houdt en graag zorgvuldig en goed wilt worden opgeleid, en als je zelfstandig wilt werken, is EPCOR een interessante werkgever. Je kunt bij ons veel van je collega’s leren en samen met de andere leden van je team proberen zo hoog mogelijk te scoren. Daarin zit de uitdaging en het plezier in het werk. Wij blijven als bedrijf steeds meeveranderen en kunnen jouw inzet, flexibiliteit en denkkracht daarbij goed gebruiken.

Mensen zijn het belangrijkst in ons bedrijf; zonder gemotiveerde medewerkers beginnen we niets. Als jij je bij ons komt inzetten, proberen wij je een zo goed mogelijke werkomgeving te bieden. Er is de mogelijkheid om tijdens de pauzes een partijtje tafeltennis of –voetbal te spelen, om daarna weer het werk te hervatten.

1 vestiging

- EPCOR B.V.

Branche

Logistieke diensten