watertalent.nlinfratalent.eucitytalent.nlVoor bedrijven

Koninklijke Rotra Air & Ocean BV

Branche: Luchtvracht, Logistieke diensten, Wegtransport, Opslag

Een Nederlands familiebedrijf met wereldwijde expeditie
Meer over ons bedrijf
Wij zoeken nieuwe talenten met passie voor logistiek
Rotra als werkgever

Wie zijn wij

Koninklijke Rotra, een Nederlands familiebedrijf dat sinds 1909 actief is als vertrouwd logistiek dienstverlener en met 860 medewerkers en vestigingen in Doesburg, Nieuw-Amsterdam, Rotterdam, Amsterdam/Schiphol, Antwerpen, Kampenhout en Brussel/Brucargo meer dan ooit een innovatieve one stop logistics shop. Wereldwijde expeditie door de lucht, over zee en over de weg zijn gebundeld in één flexibele organisatie.

Rotra biedt integraal Supply Chain Management aan volgens het 4PL-concept, als ketenregisseur van a tot z: van de wereldwijde import en opslag tot en met de bewerkingen, de voorraadcontrole, order&vendor management en de wereldwijde door-to-door distributie.

Met de ontwikkeling van de LZV (Lange Zware Voertuig), de ingebruikname van trekkers op CNG/LNG  en de aanleg van een eigen binnenvaart terminal voor containeroverslag aan de Gelderse IJssel vertaalt Rotra haar innovatieve, duurzame beleid in concrete acties.

 

De huidige vierde generatie van dit familiebedrijf leidt Rotra op basis van een heldere visie met ambitie en neemt als logistiek dienstverlener slechts genoegen met de hoogste kwaliteit. 

Bij Rotra’s 100-jarig jubileum is 100 jaar en 4 generaties betrouwbaar ondernemerschap in de logistiek bekroond met de toekenning van het predicaat ‘Koninklijk’: Koninklijke Rotra. Hiermee schaart Rotra zich onder een select gezelschap Koninklijke ondernemingen.

Wat doen wij

Het kantoor van Rotra Air & Ocean B.V in Rotterdam bestaat uit 25 medewerkers die samen alle zeevracht activiteiten voor de Rotra groep coördineren.

Rotra Rotterdam is al vele jaren actief als zeevracht expediteur en geïntegreerd logistiek dienstverlener en heeft de nodige ervaring en kennis in huis omtrent alle transportmodaliteiten en systemen.

Logistieke vraagstukken zien wij als een uitdaging en samen met de klant vinden wij hiervoor de oplossing die aansluit bij haar wensen en eisen.

 

Volle containers, deelladingen, rollende lading, project lading met (lange, hoge en/of brede) onverpakte stukken; wij verzorgen alle soorten zeevrachttransporten zowel import als export.

 

Zo sturen wij complete fabriekslijnen vanuit Europa naar Mexico, maar ook 40ft Reefer containers met medische voedingssupplementen naar Brazilië en deel zendingen van enkele dozen/pallets vanaf fabriek in China tot aan ingeklaard en huis geleverd binnen Europa.

Wij beheren eigen consolidatiediensten vanuit en naar diverse havens in China, Taiwan, India, Egypte en de Verenigde Arabische Emiraten.

Wij zijn betrokken bij onze medewerkers en bieden een cultuur van uitdaging, zodat zij het beste uit zichzelf kunnen halen.

Rotra Rotterdam is aangesloten bij een uitgebreid partner netwerk wat ons een wereldwijde dekking geeft en we werken intensief samen met diverse rederijen en aanbieders van andere vervoersmodaliteiten zoals bijv. spoorvervoer Dit stelt ons in staat uitstekende mogelijkheden te bieden voor multimodaal transport, inklaring, opslag en distributie en omdat we dit allemaal in eigen beheer doen, zijn de lijnen kort en wordt een hoge kwaliteit dienstverlening gewaarborgd.

Wat leer jij bij ons

Uiteraard leer je alles over logistiek en transport, waarbij alle vervoersmodaliteiten aan bod komen. Maar we gaan vooral aan de slag met het ontwikkelen van competenties.

Plannen, organiseren, samenwerken, communicatieve vaardigheden, klantgerichtheid, analyseren, anticiperen en flexibiliteit.

 

Motivatie, scholing en discipline dragen bij aan de invulling van ons doel om de beste expediteur en geïntegreerde logistiek dienstverlener te zijn in de Benelux.

Waarom ben jij belangrijk voor ons

Rotra is een familiebedrijf gericht op continuïteit, met een gezonde groei. Daarom zijn we altijd op zoek naar nieuwe talenten met passie voor logistiek, want jullie zijn de toekomst.

Terug naar boven

Foto & Video

  • Rotra Air & Ocean - bedrijfsfilm

  • Koninklijke Rotra Air & Ocean BV

    impressie

Beroepengids