watertalent.nlinfratalent.eucitytalent.nlVacature plaatsen

DHL Global Forwarding B.V.

Branche: Logistieke diensten

 

Wie zijn wij

DHL Global Forwarding - Groot en deskundig in luchtvracht en zeevracht

‘In de wereld van DHL kun je alle kanten op’

DHL is wereldwijd marktleider in internationale expresdiensten en logistieke diensten. Daarnaast is DHL specialist in het leveren van innovatieve en op maat gemaakte oplossingen voor vervoer. DHL wil graag de beste zijn, ook als werkgever. Werken bij DHL, is letterlijk en figuurlijk werken voor een wereldmerk. Logistiek is een geweldig en interessant vak. Werken bij onze grote logistieke organisatie is werken met veel ontwikkelingsmogelijkheden en goede arbeidsvoorwaarden. Wij gaan in de ontwikkeling van mensen uit van hun eigen ambitie en motivatie. Als iemand ambities heeft om door te groeien, dan bekijken we samen de mogelijkheden daarvoor. Naast de beste werkgever zijn wij graag de beste leverancier. Klanttevredenheid is belangrijk voor ons. Onze klant staat centraal. “Wat wil de klant?” is daarom een vraag die ons continu bezighoudt en die ons steeds scherper maakt.

 

Grote organisatie, informele werksfeer

De werksfeer bij DHL Global Forwarding is informeel. We behoren tot een grote organisatie, maar door de korte communicatielijnen onderling merken we daar in het operationele proces weinig van. Collega’s werken prettig en positief met elkaar samen, iedereen voelt zich bij ons al snel thuis. Onze missie is dat wij een quality provider willen zijn. Onze kernwaarden zorgen dat we op een goede manier ons werk kunnen doen: veiligheid staat voorop, we werken efficiënt, we ontwikkelen onze medewerkers en we werken samen.

Wat doen wij

DHL Global Forwarding richt zich op warehousing en distributie in luchtvracht en zeevracht. Wij verwerken veel opdrachten in de projectlogistiek, de zogenaamde deur-tot-deuroplossingen. Wat DHL Global Forwarding onderscheidt van andere distributeurs is vooral dat wij onderdeel uitmaken van Deutsche Post. Het wereldwijde netwerk dat dit met zich meebrengt, in combinatie met de lokale expertise, is onze grote kracht. Verdeeld over onze vestigingen op Schiphol (luchtvracht) en Ridderkerk (zeevracht) werken er ongeveer 700 werknemers voor DHL Global Forwarding. Onze organisatie bestaat uit de onderdelen: Express (bezorgdienst), Freight (weg- en spoortransport), Global Forwarding (distributie) en Exel Supply Chain (opslag).

 

Wereldwijde verspreiding

DHL Global Forwarding vervoert in principe alles. Onze focus ligt echter op computertechnische producten, medische artikelen en gevaarlijke stoffen. De goederenstroom begint bij de binnenkomst van goederen op Schiphol (of in de haven van Rotterdam). De goederen gaan als geheel verder, of in verschillende delen. Wij zorgen dat alles zo snel en zo goed mogelijk gedistribueerd wordt. Wij richten ons daarbij op wereldwijde verspreiding, zowel import als export.

Wat leer jij van ons

Als je bij DHL komt werken, maak je kennis met onze organisatie door een introductiedag. Op deze dag krijgt iedere nieuwe werknemer algemene informatie over DHL. Het inhoudelijke inwerken in een nieuwe functie, gebeurt op de afdeling door ervaren werknemers. Deze ‘training-on-the-job’ werkt snel en praktijkgericht. Verder hebben we binnen DHL een ‘mentoring program’ waarin ervaren leidinggevenden minder ervaren collega’s ondersteunen en intern begeleiden in hun ontwikkeling.

 

Persoonlijke ontwikkeling

DHL werkt met een beoordelingscyclus waar een persoonlijk verbeterplan deel van uitmaakt. Op basis van jouw ambities verkennen we samen de mogelijkheden voor interessante opleidingen. Daarnaast hebben wij e-learningprogramma’s ontwikkeld. Een geweldige manier om snel en praktijkgericht nieuwe kennis op te doen. Deze zelfstudie doe je (in overleg met je leidinggevende) op je eigen werkplek. DHL Global Forwarding is een multicultureel bedrijf vol ontwikkelingsmogelijkheden waar je met verschillende collega’s uit alle denkbare landen van de wereld samenwerkt. Dat verrijkt jouw werk én jou als persoon.

Waarom ben jij belangrijk voor ons

DHL Global Forwarding heeft verschillende afdelingen. Afhankelijk van de afdeling en de functie zoeken we naar mensen met een uiteenlopende opleidingsachtergrond en werkervaring. Op dit moment staan wij open voor ervaren expediteurs. Mensen met een mooie staat van dienst als het gaat om de vraag hoe je iets van A naar B krijgt. Heb je een aantal jaar ervaring, maar ben je toch nog niet die doorgewinterde expediteur? Diverse interne opleidingsprogramma’s binnen onze organisatie kunnen jou ondersteunen in de ontwikkeling daar naartoe.

 

Specialisatie

DHL werkt graag samen met werknemers met een flexibele instelling. Werknemers die goed kunnen samenwerken en die het vanzelfsprekend vinden om alles wat ze doen te delen met collega’s. Werknemers die ook klanten overal goed van op de hoogte willen houden. Dat je daarnaast ook je talen goed beheerst is natuurlijk belangrijk. Hoewel op de werkvloer de voertaal Nederlands is, spreken we met de meeste klanten Engels. Werknemers binnen DHL voelen zich doorgaans als een vis in het water binnen hun functie. In onze organisatie zie je daarom veel specialisatie. Mensen ontwikkelen en verdiepen zich in hun eigen functie en werkzaamheden en ontwikkelen zich op die manier. Als jij het in je hebt om een echte specialist te worden, is een logistieke carrière bij DHL Global Forwarding vast iets voor jou. In de wereld van DHL kun je alle kanten op.