600 medewerkers

3 vestigingen

A- Menzies Aviation
B- Air Menzies International
C- Menzies Security Services

Branche

Logistieke diensten
Vluchtafhandeling
Luchttalent contact
Volg ons via:

Wie zijn wij

Menzies Aviation bestaat uit een aantal bedrijfsonderdelen die actief zijn in verschillende segmenten in de luchtvaartindustrie. Menzies Aviation handelt passagiers en bagage af voor passagiersluchtvaartmaatschappijen, Menzies World Cargo handelt alle soorten luchtvracht af en transporteert de vracht van en naar de vliegtuigen over Schiphol. We hebben eigen loodsen (warehouses) waar we vracht van onze opdrachtgevers kunnen opslaan en opbouwen.

Ons werk brengt een eigen sfeer met zich mee: sterk no-nonsense, we doen het met zijn allen, je redt het niet alleen. Bij Menzies World Cargo heerst nog de havenmentaliteit, de werktijden zijn onregelmatig, het is elke keer weer spannend of iets lukt met het laden van een vracht. Bij Menzies Aviation werken medewerkers die uitstekend met passagiers kunnen omgaan. 


In alle bedrijfsonderdelen staat gezond en veilig werken centraal.

Wat doen wij

Bij Menzies Aviation Schiphol werken ruim 600 mensen. 400 van hen werken op het vrachtproduct in ons warehouse, Ruim 200 medewerkers houden zich bezig met passagiersafhandeling, dus passagiers en hun bagage.

Uit heel Europa komen vrachtwagens naar Schiphol. De vracht die zij aanleveren, bouwen onze mensen zo efficiënt mogelijk op pallets. Dat is een vak apart, waar behalve spierkracht en ruimtelijk inzicht vooral een goed gevoel voor veiligheid voor nodig is. Ons personeel weet: als je niet slim opbouwt, gaat er minder vracht op het vliegtuig. Onze vrachtklanten zijn 30 verschillende luchtvaartmaatschappijen, die de opgebouwde vracht door de lucht vervoeren. Menzies World Cargo is één van de drie grootste luchtvrachtbedrijven op Schiphol. Onze loodsen zijn compleet ingericht met de modernste afhandelingsapparatuur. Wie bij Menzies World Cargo werkt, heeft onregelmatig werk, zeven dagen per week de klok rond. Iedereen draait dag-, avond- en nachtdiensten.

Wie de Aviation-kant kiest, moet met mensen kunnen omgaan. Vracht praat niet, passagiers wel, in luide en vele talen. Je moet klantvriendelijk zijn, een check-in-systeem kunnen bedienen, paspoorten en andere reisdocumenten kunnen controleren. En alles natuurlijk met een big smile. Wij verzorgen alle vluchten van EasyJet, een lowcost carrier. Dat is een apart segment, waar de kosten laag gehouden worden door vergaande snelheid en efficiency.

Menzies medewerkers hebben een hoge betrokkenheid bij hun klant. Ze dragen ons uniform, maar ze horen echt bij hún airliner.

Wat leer jij van ons

Bij welk bedrijf je ook binnenkomt, je krijgt eerst een training. Voor passage leer je de termen die we gebruiken, de afhandelingssystemen, het controleren van reisdocumenten. Dat zijn dingen die je nergens op school leert; voor ons is het een basistraining. Na ongeveer een maand kun je zelfstandig functioneren bij de check-in. Je krijgt al snel vrij veel verantwoordelijkheid. We hebben weinig leidinggevenden, dus je mag al vlug je eigen beslissingen nemen. Omdat de luchthaven voor Easyjet in overleg met Menzies een eigen afhandelingspier heeft gebouwd, is het werk bij ons net even anders.

Voor Menzies World Cargo geldt ook een basistraining. Je leert hoe je full freight vrachtvliegtuigen kunt afhandelen en hoe je alle speciale equipment moet bedienen: heftrucks, rollerbanen enzovoort. Health and safety zijn voor ons van het grootste belang, dus daar word je goed in getraind.

Waarom ben jij belangrijk voor ons

Schiphol heeft altijd een sterke aantrekkingskracht op veel mensen, maar wij zijn selectief. Wij zoeken mensen die handig met equipment zijn, onder hoge tijdsdruk kunnen werken, nauwkeurig en veilig willen werken. Je moet wel een passie hebben voor de luchtvrachtwereld, en voor World Cargo moeten die onregelmatige diensten je liggen. Daar zijn we eerlijk in. Maar dan hebben we ook heel leuk en dynamisch werk voor je, met collega’s die graag in een hecht team met je samenwerken en er elke dag weer een boeiende dag van weten te maken. Die grote hoeveelheden vracht, die enorme volumes, gewichten, aantallen mensen die er dagelijks aan je voorbij gaan, dat maakt je werk heel mooi.

Human Resources Advisor
Ilhan Ornek
General Manager HR
Peggy-ann Vlug

Menzies Aviation - Women's day celebration 2019

600 medewerkers

3 vestigingen

A- Menzies Aviation
B- Air Menzies International
C- Menzies Security Services

Branche

Logistieke diensten
Vluchtafhandeling