11.000 medewerkers

1 vestiging

- Voedselbanken Nederland

Branche

Voedingsmiddelen
Luchttalent contact
Volg ons via:

Wie zijn wij

In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbanken helpen de armsten door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Om onze klanten van voldoende eten te kunnen voorzien, werken wij samen met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Zo zorgen we er samen voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast. Met als motto: “Oog voor voedsel, hart voor mensen“.

Om de zelfredzaamheid van onze klanten te vergroten, werken we samen met lokale organisaties die onze klanten helpen om weer op eigen benen te staan. Voedselhulp moet immers altijd tijdelijk zijn.

In 2016 werden door de inzet van 11.000 vrijwilligers wekelijks 38.500 voedselpakketten vanuit 166 lokale voedselbanken uitgedeeld en waren ongeveer 135.000 Nederlanders afhankelijk van de voedselbank.

Wat doen wij

Wij vinden het een mooi initiatief dat de mensen onder de armoedegrens worden voorzien van hun eerste levensbehoefte: voedsel. Talentium Careerportals zet zich dan ook graag in voor de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken. Daarom delen wij relevante vacatures op onze labels Watertalent, Luchttalent, Citytalent en Infratalent. Hiermee proberen wij een zo’n groot mogelijke doelgroep te bereiken.

Het netwerk van Talentium is erg breed en divers. Hierdoor hopen wij dat wij de juiste gemotiveerde en enthousiaste personen zullen bereiken die geïnteresseerd zijn in vrijwilligerswerk bij de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken.

Waar andere organisaties ondersteunen op materieel gebied, zullen wij helpen door de juiste vrijwilligers met de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken in contact te brengen. 

Wat leer jij van ons

Voedselbanken kopen geen eten maar zamelen voedseloverschotten in. Veelal voedsel dat anders vernietigd zou worden. Met het voedsel dat gedoneerd wordt, helpen de voedselbanken momenteel zo’n 5 % van huishoudens die in armoede leven. We helpen alleen de allerarmsten.
Er leven in Nederland meer dan 1,2 miljoen mensen onder de armoedegrens. We zouden graag meer mensen helpen. Om dit te bereiken hebben we structureel meer voedsel nodig. We streven ernaar om wekelijks een gevarieerd pakket samen te stellen van ongeveer 25 producten, afgestemd op de grootte van het gezin.

Er zijn al heel veel supermarkten, bedrijven, organisaties en particulieren die ons helpen. En we slaan ook nieuwe wegen in. Zo is er appelmoes geproduceerd van Russische boycot appelen. Diverse voedselbanken hebben moestuinen of werken samen met een stadstuin.

Wilt u ook helpen of heeft u een idee hoe we nog meer goed voedsel van verspilling kunnen redden? Laat het ons weten op voedselverwerving@voedselbankennederland.nl.

Waarom ben jij belangrijk voor ons

Voedselbanken Nederland werkt uitsluitend met onbetaalde professionals. Niemand wordt betaald; ook bestuur en staf niet. De 11.000  vrijwilligers vormen het hart van de voedselbanken. Met hun bijna onuitputtelijke enthousiasme zorgen zij ervoor dat de allerarmsten wekelijks een voedselpakket kunnen ophalen.

In totaal zijn 11.000 vrijwilligers actief . Er is een grote diversiteit in functies en projecten: pakketsamensteller, bestuurder, chauffeur, logistiek manager, fondsenwerver, klusjesman, voedselverwerver, secretaresse, jurist, magazijnmedewerker, coördinator, gastvrouw/ -heer, social media experts, enzovoort. Voor meer informatie zie onze vacatures op deze site.

Niemand in onze organisatie wordt betaald. Dus ook de (landelijke) bestuurders zijn onbetaalde vrijwilligers.

Voedselbank-vrijwilliger

11.000 medewerkers

1 vestiging

- Voedselbanken Nederland

Branche

Voedingsmiddelen