55.000 medewerkers

1 vestiging

- Swissport Cargo Services The Netherlands B.V.

Branche

Luchtvracht afhandeling
Luchttalent contact
Volg ons via:

Wie zijn wij

Wereldspeler in de luchtvrachtafhandeling en grondafhandelingsdiensten

Met een totaal aantal medewerkers van meer dan 55.000 wereldwijd levert Swissport International Ltd. afhandelingsdiensten aan de luchtvaartindustrie. Dat maakt ons de grootste afhandelaar in de luchtvaartindustrie ter wereld. Een enorme prestatie voor een relatief jonge onderneming. In Nederland bestaat Swissport uit een aantal bedrijfsonderdelen die actief zijn in verschillende segmenten in de luchtvaartindustrie. Swissport startte in 1996 en sinds 2005 is Swissport op Schiphol een feit. Binnen een paar jaar hebben wij ons ontwikkeld tot een van de grootste afhandelaren op Schiphol. 


Onze medewerkers zorgen gezamenlijk voor o.a. check-in, ticketbalie-services, de platform- en bagage afhandeling en Lost & Found afdeling voor zoekgeraakte bagage. Daarnaast heeft Swissport op Schiphol een tweetal business lounges voor zakenreizigers.

 

Onze kernwaarden

‘People, Professionalism en Partnership’. Onze drie kernwaarden. Hiermee bedoelen we dat we wederzijds respect en werken met plezier en enthousiasme belangrijk vinden. Net als veiligheid voor onze medewerkers. Verder doen we ons werk op een professionele wijze. Onze medewerkers zijn onze pioniers. Zij werken hard om op een creatieve manier nieuwe mogelijkheden te ontdekken en duurzame resultaten te bereiken. Tot slot is saamhorigheid en een gezamenlijk gevoel van verantwoordelijkheid van belang. Wij streven ernaar om verwachtingen van onze klanten te overtreffen en we houden ons aan onze afspraken. Excellente service, overal en altijd.

Wat doen wij

Wereldwijd biedt Swissport International Ltd. verschillende diensten en services aan ongeveer 700 luchtvaartmaatschappijen. Swissport is actief op 255 luchthavens in 45 landen op 5 continenten. 

Swissport verwerkt of bewerkt in haar loodsen alle lading die een vliegtuig verlaat en zorgt voor het vervolgtransport daarvan per vrachtauto. De lading die wij verwerken kan alles zijn, van postpakketten tot gevaarlijke goederen.

Wij vinden het belangrijk om bij alles wat we doen, de kwaliteit van onze dienstverlening te waarborgen. Dat doen wij onder andere door te werken conform wereldstandaarden en certificering zoals ISO, ISAGO, TAPA en AEO. Onze kracht is een combinatie van alle lokale faciliteiten die wij hebben en de ondersteuning uit ons wereldwijde netwerk van Swissportkantoren.

Op Schiphol beschikken wij naast een operationele loods, het platform, ons cargo office, business lounges en lost & found afdeling ook over een salesafdeling, HR, financiën, security, quality en facility. Onze medewerkers zijn geen nummers, maar mensen. Onze organisatie kenmerkt zich door een open cultuur met weinig drempels. Bij ons staan de deuren nog echt voor iedereen open.

Wat leer jij van ons

Swissport is graag een aantrekkelijke organisatie voor arbeidsmarkt en personeel. Een vooruitstrevend personeelsbeleid vinden wij van groot belang. Dat uit zich bijvoorbeeld in onze individuele opleidingsmogelijkheden. Voor mensen die zich profileren binnen onze organisatie, zijn er altijd volop ontwikkelingskansen. Dat geldt voor alle functieniveaus. Wij bieden iedereen een realistisch perspectief. Als je bij Swissport komt werken, krijg je een ‘on-the-job-training’ van ervaren collega’s. Leren in de praktijk en tegelijk ervaringen uitwisselen. Dat zorgt ervoor dat je snel collega’s leert kennen en zelfstandig aan de slag kunt. Daarnaast volg je trainingen die noodzakelijk zijn om te werken in de luchtvrachtindustrie, zoals ‘Security Awareness’ en in operationele functies ‘Dangerous Goods Awareness’.

 

Grenzeloze mogelijkheden

Opleiding en ontwikkeling is er voor iedereen die daar belangstelling voor heeft. Wij bieden uiteenlopende mogelijkheden van taalcursussen Engels en Nederlands, tot een opleiding in de richting van Duty Manager. Verder organiseert Swissport International Ltd. een internationaal programma over leiderschap, ‘Active Leadership’. De vraag die in dat programma centraal staat is wat mensen tegenkomen als zij leiding moeten geven. Maar naast verschillende opleidingsmogelijkheden kun jij je bij ons ook letterlijk over grenzen heen ontwikkelen. In administratieve functies komt het voor dat er ondersteuning nodig is op een kantoor van Swissport elders in de wereld. Regelmatig gaan medewerkers van verschillende Swissport vestigingen voor een aantal weken naar het buitenland om daar hulp te bieden en tegelijk een interessante ervaring op te doen.

Waarom ben jij belangrijk voor ons

Bijzonder aan onze organisatie is dat wij niet verwachten van jou dat je alles al kunt, als je bij ons komt werken. Natuurlijk zijn bepaalde basisvaardigheden zinvol. In de loods moet je logistieke ervaring of affiniteit hebben en op kantoor is een cargo-achtergrond waardevol. Maar bij ons kan iedereen zich intern verder ontwikkelen en ontdekken waar zijn of haar talenten liggen. Dat maakt ons een aantrekkelijke organisatie voor starters op de arbeidsmarkt. Of juist voor mensen die zich verder willen oriënteren. Met een VMBO-opleiding kun je bij ons terecht in de loods, op het platform of bij de bagageafhandeling en vanaf MBO niveau zijn er verschillende functiemogelijkheden in onze andere afdelingen.

 

Motivatie in een dynamische wereld

Een diploma alleen is niet waar het om draait. Motivatie is interessant. Het hebben van een goede werkhouding, dat vinden wij veel belangrijker. Swissport zoekt mensen die proactief en flexibel zijn. Die graag willen werken en het aantrekkelijk vinden om te leren en te groeien. Mensen die het de normaalste zaak van de wereld vinden om gewoon op tijd te komen. En die begrijpen dat de luchtvaartindustrie een branche is die altijd doorgaat. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Dit betekent dus voornamelijk werken in ploegendiensten. Dat is interessant, maar het moet je ook liggen. Als je komt werken bij Swissport ga je deel uitmaken van een organisatie met ambitie voor groei en het handhaven van kwaliteit in de dynamische wereld van luchtvaart. Een internationale organisatie vol mogelijkheden, waar iedere dag echt anders is.

Recruiter
Charlotte van Musscher

55.000 medewerkers

1 vestiging

- Swissport Cargo Services The Netherlands B.V.

Branche

Luchtvracht afhandeling